Quadrilla knikkerbanen

Producten per pagina
Quadrilla uitbreidingsset - Basic builders

Quadrilla uitbreidingsset - Basic builders

Met behulp van deze onderdelen wordt de knikkerbaan nog steviger gemaakt. De tussenstukjes kun je toevoegen tussen twee blokken, wat zorgt voor extra stabiliteit. De set bestaat uit 19 onderdelen.  
Artikelnummer: E6036
€8,95 €7,95
Producten per pagina
De Quadrilla knikkerbanen worden geproduceerd door Hape. Hape is een organisatie die speelgoed maakt met als doel om kinderen te laten ontwikkelen. Naar aanleiding van recente publicaties in vooraanstaande Engelse tijdschriften is gebleken dat dat ook daadwerkelijk effect heeft. Begin 2016 stond er nog een artikel in ‘The Wall Street Journal’ over de Quadrilla knikkerbanen.

In het artikel stond het resultaat van een onderzoek naar de ontwikkeling van het probleemoplossend vermogen van kinderen bij het gebruik van Quadrilla knikkerbanen. Het bleek dat kinderen een goed oplossend vermogen ontwikkelen als ze spelen met de knikkerbanen van Hape. Dat komt door het feit dat de kinderen een knikkerbaan moeten bouwen die ook daadwerkelijk werkt en geen fouten bevat. Als er bijvoorbeeld een blokje verkeerd staat moet dat recht gezet worden om ervoor te zorgen dat de knikkerbaan werkt zoals het zou moeten werken. Dat legt de basis voor een goed probleem oplossend vermogen.

In het onderzoek werd de link gelegd naar programmeren. Kinderen die met Quadrilla knikkerbanen gespeeld hebben, zouden later beter kunnen programmeren. Programmeren draait erom om fouten op te sporen en deze fouten te verbeteren zodat het wel werkt. De basis voor die manier van denken wordt dan in de vroege kinderjaren al gelegd. Ook moet je bepaalde structuren kunnen maken in de programmeertaal. Ook dat wordt geoefend bij het maken van de Quadrilla knikkerbanen. De conclusie van het onderzoek en het artikel is dat de Quadrilla knikkerbanen de beste keuze is om kinderen te laten ontwikkelen! Niet alleen als uw kind later programmeur wil worden maar gewoon als algemene ontwikkeling. De basis van de ontwikkeling geschiedt in de vroege kinderjaren, vandaar dat het zo belangrijk is om goed speelgoed te kopen voor uw kind.

17 jaar geleden is het allemaal begonnen. 17 jaar geleden was de geboorte van de Quadrilla knikkerbanen. Een Duitse ingenieur liep met zijn vierjarige zoon door een lokale kerstmarkt, op zoek naar een leuk cadeau. Op een gegeven moment zagen ze een traditionele knikkerbaan staan. Bij die vader ontstond het idee om samen met zijn zoontje zo’n knikkerbaan zelf te bouwen. Een zaag en een simpele boor waren de enige gereedschappen die ze tot hun beschikking hadden.

Doordat ze alleen deze primitieve gereedschappen hadden, kwamen ze op het idee om een gat te maken in de lengte van het hout zodat er een pad voor een knikker ontstond, recht in het midden van het hout. Door een gat in de zijkant van het hout te maken, konden ze de knikker horizontaal laten rollen. Op deze manier hadden ze een klassieke, traditionele knikkerbaan gebouwd. Maar dat vond de vader niet leuk genoeg en maakte hij in de rails nog een paar gaten zodat er meer variatie optrad. Knikkers konden nu van links naar rechts rollen maar ook tussendoor naar beneden vallen en daar hun weg vervolgen.

En als u na het lezen van deze tekst terug scrollt naar onze knikkerbanen, dan ziet u dat dit concept heden ten dage nog steeds in gebruik is! Wat nu mooie blokken zijn, die op veel verschillende manieren op elkaar gezet kunnen worden, waren vroeger simpele blokken maar wel op dezelfde manier in elkaar gezet! Door het concept van de Quadrilla knikkerbanen is er ongelooflijk veel variatie mogelijk. Alles kan op een zodanige manier neergezet worden zodat voldaan wordt aan de eisen van de bouwer. De eigen creativiteit speelt een belangrijke rol in het creëeren van de mooiste en grootste knikkerbaan/knikkerbanen!