Cuboro knikkerbanen

De Cuboro knikkerbanen bestaan uit allemaal vierkante, houten blokken die op een bepaalde manier op elkaar gestapeld worden. In de blokken zitten gaten en gangen zodat de knikker aan de ene kant naar binnen kan en via een andere kant het blok weer kan verlaten. Als er aan de uitgang weer een ander blok staat, rolt de knikker weer verder en op deze manier kan er een knikkerbaan gemaakt worden. Dit is een uniek systeem van knikkerbaan bouwen en dat is precies de reden waarom het een intrigerende manier is. Om een werkende knikkerbaan te krijgen, moet er flink gebruik worden gemaakt van het ruimtelijk inzicht.
 
Dat is precies de reden waarom deze knikkerbanen zo educatief zijn voor jongere kinderen. Deze leren hierdoor hun ruimtelijk inzicht te trainen evenals hun probleemoplossend vermogen. Als de knikkerbaan niet werkt, moet er een andere manier gevonden worden om de knikkerbaan wel werkend te krijgen. Maar ook voor ouderen bieden deze knikkerbanen voldoende uitdaging! Het merk Cuboro is sinds de jaren ’90 actief met het produceren van knikkerbanen. Sindsdien zijn er vele soorten blokken bij gekomen. Het merk groeit en vind het erg belangrijk dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Daarom zijn de houten blokken gemaakt van hoogwaardig hout met een duurzame oorsprong.

Met de basissets van Cuboro kan er een mooie knikkerbaan neergezet worden. Maar als u meer uitdaging zoekt, zijn de uitbreidingen van Cuboro zeer geschikt om die uitdaging te bieden. Door deze speciale blokken worden hele andere knikkerbaan combinaties mogelijk en kan de weg die de knikker aflegt, opgesplitst worden in meerdere wegen. Dit wordt mogelijk door de vertakkingen. Ook is het mogelijk om meerdere basissets te combineren. Daarmee kunnen er nog grotere creaties gemaakt worden! De mogelijkheden met de Cuboro knikkerbanen zijn eindeloos en hebben veel te bieden voor jong en oud!